Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΤότε  -1974-  θυμάμαι για να πάμε στα νότια προάστια  από το Κέντρο πέρναμε την  ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ από την ΚΟΡΑΗ  και μας άφηνε στο ΖΑΠΠΕΙΟ.

Τότε τα εξατάξια γυμνάσια δεν τα τελείωναν πολλά παιδιά και όσα τελείωναν σε ενα ποσοστό 80% ήταν αυτά που θα έμπαιναν και στις πανεπιστημιακές σχολές.

Τα φροντιστήρια –κυρίως στην Ακαδημίας και στην Κάνιγγος- από τις 6 και μετά γέμιζαν με παιδιά απ΄τα προάστια που ετοιμάζονταν για τις εισαγωγικές.

Όπως ήταν οι τάξεις, σχεδόν ολόκληρες, το απόγευμα ήταν στο κέντρο για φροντιστήριο.

Εκεί λοιπόν στο ΖΑΠΠΕΙΟ και στην διαδρομή  με  την  ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ γεννήθηκαν και πέθαναν πολλοί  μαθητικοί έρωτες .

Χαμός γινόταν  όταν  έφθανε το λεωφορείο  στο Ζάππειο.  Αγόρια  και κορίτσια  έσμιγαν  και  μες τα χάχανα και τα αστεία τα περισσότερα συνέχιζαν  ζευγαρωμένα  με τα πόδια για τα φροντιστήρια για νάχουν και χρόνο να χαρούν ο ένας τον άλλο.

Στο γυρισμό κατά τις 10 το βράδυ ακόμη πιό επιθετικός ο έρωτας .

Θυμάμαι ένα καθηγητή μας [ΘΗΛΕΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ]  που είχε την ατυχία να βρεθεί  στην στάση στο ΖΑΠΠΕΙΟ  την ώρα που συναντιόντουσαν αγόρια και  κορίτσια   για να πάνε πρός τα φροντιστήρια .

 Εφριξε απ΄τους νεανικούς έρωτες ,φιλιά και  αγκαλιές  και την άλλη μέρα έβγαλε φιρμάνι  και   κατάγγελνε τις «αμαρτωλές»   μία μία με τα ονόματά τους!!!!
Τι απωθημένα πρέπει νάχε για να κάνει τέτοια διαπόμπευση μικρών κοριτσιών.

Οι  άσχημες πλευρές των σχολείων που τελειώσαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις