Η Καλλιόπη




Κάθε πρωί ,   βρέχει  χιονίζει , με κρύο και με καύσωνα ,  
η Καλλιόπη είναι κάτω στο δρόμο με τη σκούπα στο χέρι να μαζεύει    τα φύλλα  των δένδρων η  ό,τι σκουπιδάκια  έχουν  προκύψει απ΄τη γειτονιά  .
Ενώ σκουπίζει ομως παραμονεύει... μήπως περάσει κάποιος γνωστός της .... και  αν συμβεί ....τότε αρχίζει το μαρτύριο του περαστικού.
Θα αρχίσει να τον ταλαιπωρεί  εξιστορόντας  αναλυτικά και αριθμημένες  όλες τις δουλιές που έκανε ήδη από τότε που ξύπνησε,   πόσες έχει ακόμη ,  πόσο θύμα είναι  σ΄αυτην τη ζωή που  παλεύει και κουράζεται μόνη της διότι ούτε ο άντρας της ουτε οι κόρες της βοηθούν κοκ ..
Μη ξεγελιέστε με το ασήμαντο  περιεχόμενο όμως των παραπόνων της  διότι όλα αυτά λέγονται απ΄την Καλλιόπη με ύφος Παξινού σε επιδαύρεια τραγωδία.
Μιλάμε  όμως  για την συνταξιούχα πλέον, καλοστεκούμενη και καλοζωισμένη Καλλιόπη, με  υψηλούς μισθούς και υψηλές θέσεις  στο δημόσιο ,   με συγγενείς  πρώην υπουργούς σε όλες τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις της  μεταπολίτευσης.
Στην αρχή όλοι στην γειτονιά υπομονετικά την ακούγαμε  και δείχναμε ..όση μπορούσε ο καθένας ..κατανόηση.
Ομως στην πορεία  η Καλλιόπη έγινε ο φόβος και ο τρόμος των περαστικών  γειτόνων  και δή  των βιαστικών..
Δεν άντεχε κανένας πλέον να καθηλώνεται μεσοστρατίς από την Καλλιόπη για να ακούει τα ίδια και τα ίδια  ..για το σκούπισμα..το σιδέρωμα ..το σφουγγάρισμα  και στο τέλος  την ελεγεία της κατα φαντασίαν θυματοποίησής της..
Τελευταία όμως εφηύρε άλλη μέθοδο... δεν βγαίνει στο πεζοδρόμιο αλλά  παραμονεύει τον περαστικό-γείτονα μέσα απ΄την αυλή της και.... ορμάει στο θύμα μόλις πλησιάσει.
Ετσι ο ανυποψίαστος όταν περνάει  μπροστά απ΄το σπίτι της την έχει βάψει.
Πως γίνεται  και ξεφεύγουν τόσο πολύ κάποιοι απ΄την πραγματικότητα και νομίζουν ότι είναι κάτι άλλο απ΄αυτό που πραγματικά είναι.
Πως γίνεται η ευνοημένη απ΄όλα τα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα Καλλιόπη να θέλει  με το  ζόρι να πείσει  όλη τη γειτονιά ότι είναι ..απόκληρος  και θύμα???


Μάλλον  μέσα της παίζεται άλλο έργο απ΄αυτό που ζεί πραγματικά  ....  με τον εαυτό της σε ρόλο θύματος.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ