Το Βάρος

ΦΩΤΟ https://www.ianos.gr/






Πως γίνεται και μερικοί άνθρωποι νοιώθουν ότι πρέπει να φορτώνονται εκτός απ΄τον εαυτό τους και .... άλλους ,συγγενείς,φίλους κλπ

Οταν λέω  «φορτώνονται»  εννοώ ότι νοιώθουν ότι υποχρεούνται να  τους φτιάξουν τη ζωή , να τους βοηθήσουν με  οποιοδήποτε δικό τους κόστος ,να τους «σώσουν» από κακές συνήθειες, να τους εξασφαλίσουν από κακοτοπιές  κοκ

Αυτό το  «ρούχο»   πότε φοριέται –ΔΕΝ ΞΈΡΩ-
 και   μετά.... άντε να το βγάλεις ...
γίνεται ένα με το δέρμα του  ..άτυχου που το φόρεσε.


Γνωρίζω φίλη μου που έχει φορτωθεί στην κυριολεξία την μικρότερη αδελφή της η οποία με τίποτα ..δεν θέλει  και δεν  [ίσως] μπορεί να αναλάβει το κόστος... της ύπαρξής της.

Γνωρίζω ζευγάρια που ο ένας «τραβιέται» σαν το λάστιχο για να εξασφαλίσει την επιβίωση και ο ..άλλος  .. «χτενίζεται»...κ.ο.κ.

Αυτό το σενάριο δουλεύει πολύ  στις σχέσεις των αρρένων [κυρίως ] ελληνοπαίδων με τις ..μάνες τους που ... αν τύχει και είναι και μόνες ...τους έφαγε και τους δυό –μάνα και γιό- η  «μαρμάγκα».
 Ο γιός άχρηστος και η μάνα ..πολύ επικίνδυνη και για τους δύο.

Τώρα και αυτός που φορτώνεται δεν είναι τόσο ...αθώος και θύμα.
Χωρίς να το καταλαβαίνει [ισως] νοιώθει ότι  μέσα απ΄αυτό το στρεβλό ρόλο ζωής είναι δήθεν δυνατός και ...αρχηγός.

Ο καημένος δεν καταλαβαίνει ότι είναι αυτοπαγιδευμένος σ΄αυτή την αίσθηση  της ψευτοδύναμης και  οτι στην πραγματικότητα είναι δούλος ..της ζωής των άλλων ...

Αν το καταλάβει σιγά-σιγά  αποχωρεί  απ΄το ρόλο και τότε γίνονται πολλά παρατράγουδα απ΄τους άλλους που τον χρησιμοποιούσαν για την ζωή τους .

Θυμός και κατάκριση η απόκριση στην αλλαγή πλεύσης.

Σιγά τα λάχανα όμως  για τον «φορτωμένο»..

 Μόλις κατορθώσει και δεί ότι είναι μετά βίας ικανός να φτιάξει... την δική του ζωή..

ας πεί  το ωραίο που λέγαμε παιδιά  στο κρυφτό ..«φτού ξελεφτερία»..

διότι έχει πλέον  καταλάβει ότι ..δεν μπορεί ...να φτιάξει την ζωή κανενός άλλου και επομένως  ας  «ξεφορτωθεί»  για να ..ξαποστάσει από το βάρος των άλλων.

ΜΑΡΙΑ ΝΤΟΥΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ