Κρίση








Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα   είχε μία συνέπεια που κανένας νομίζω δεν είχε προβλέψει,  την συρρίκνωση  της δημοκρατίας.


Ο κοινοβουλευτισμός ,οπως τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε ,όλα τα  μεταπολιτευτικά χρόνια , δεν υπάρχει  πιά.

Η Βουλή έχει γίνει ένα όργανο επικύρωσης προαποφασισμένων νόμων , που πολλοί βουλευτές ούτε καν διαβάζουν η γνωρίζουν.

Αυτή η συνέπεια είναι εξίσου σοβαρή - και ίσως περισσότερο-   από την οικονομική εξαθλίωση πολύ μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων.

Αυτή τη στιγμή  το 70% του εκλογικού σώματος έχει  πεισθεί πλέον  ότι  είναι μονόδρομος  η κατάργηση του κοινοβουλίου  και της δημοκρατίας προκειμένου να να μας δοθεί οικονομική βοήθεια , δηλαδή  νέο δάνειο για να πληρώνουμε το παλιό.

Ολοι , οι αποστασιοποιημένοι από Κόμματα,  οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι και το 3ο μνημόνιο  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα ύφεση και οριστική  αποσάρθρωση της οικονομίας και κατ΄επέκταση της κοινωνίας.

Ελπίδα δεν υπάρχει από πουθενά  διότι   κανένα κόμμα δεν έχει πρόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση και αποκατάσταση της δημοκρατίας.

 Ολα τα εκλεγμένα τουλάχιστον –και ομιλώ πάντα για τα κόμματα του κοινοβουλευτικού τόξου-  ερίζουν απλώς για τόν τρόπο  διαχείρισης  της οικονομικής κρίσης  και δεν εγγίζουν το μεγάλο ζήτημα της έλλειψης δημοκρατίας.

Και στα εριζόμενα περί διαχείρισης ουδεμία διαφορά.

Είναι πλέον  πασιφανές ότι  η οικονομική κρίση  δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από κανένα κόμμα  και   απαιτείται   ένα  υπερκομματικό φωτισμένο και ανιδιοτελές όργανο-σώμα  από άριστους πολιτικούς ,οικονομολόγους ,τεχνοκράτες και νομικούς  ,οι οποίοι  αφού συνεργασθούν και κατορθώσουν να καταρτίσουν πολιτικό-οικονομικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, θα οδηγήσουν και πάλι την Ελλάδα στον δρόμο της δημοκρατίας .

ΜΝΤ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ