ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΙ…. ΑΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ




Αναρωτιέμαι  πολλές φορές πως μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν  κάτι  διανοητικές και συναισθηματικές κατασκευές, εντελώς εξωπραγματικές  ,βολεύονται μ΄αυτές και δεν θέλουν  με τίποτα να δούν την αλήθεια τους.


 Η κυρία είναι  συνταξιούχος , συγγενής πολιτικού , που , χωρίς ποτέ να τραβήξει κάποιο ζόρι ,   πορεύτηκε για πάνω από  40 χρόνια  σε καλοπληρωμένες δημόσιες θέσεις με τον τσαμπουκά της εξουσίας.

Ανετος διορισμός –με ένα τηλεφώνημα- καλοπληρωμένη θέση , μεγάλο εφάπαξ  και κανένα ζόρι για πάνω από 40 χρόνια για το τι θα γίνει  αύριο.

Τώρα με σταματάει κάθε μέρα και μου παραπονιέται που τα δύο της κορίτσια   είναι άνεργα και βάλει κατά των πάντων, της φταίνε ολοι.

Την προσπερνάω με ένα ψεύτικο σχόλιο, δήθεν  συμπαράστασης, και μέσα μου βράζω.
Θέλω  να της πω ότι έχει ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ  που τα παιδιά της είναι άνεργα. Ομως το βουλώνω διότι ξέρω ότι θα χτυπήσω  σε πόρτα κουφού.

Δεύτερο  κρούσμα που καθημερινά με βισματώνει.
Η κυρία ως νέα και ωραία  επωλήθη σε καλή τιμή και επορεύθη επί 40 χρόνια μεταξύ κομμωτηρίου, μπουτίκ ακριβών ρούχων και  εξόδων διασκέδασης.
Τώρα κοντά στα 60 ανακαλύπτει ότι κάτι δεν κουμπώνει, έφυγαν τα νιάτα και η ομορφιά και έμεινε ένα  ΑΔΕΙΟ ΣΑΚΙ ματαιοδοξίας και κενότητας , με ένα αδιάφορο αγοραστή-σύζυγο.
Ψιλοκαταθλίβεται και αντί να δεί τι θα κάνει ,σταθερή στις αξίες του  φιλοτομαρισμού της , κάθεται με ένα τσιγάρο και ατενίζει το… μέλλον επαναλαμβάνοντας ότι εγώ είμαι ευαίσθητη  γι΄αυτό καταθλίβομαι ενώ εσείς, οι αλλες γυναίκες που σαράντα χρόνια δουλεύετε τουλάχιστον 10ωρα ημερησίως, είσθε …σκληροί άνθρωποι!!!!
Τι  να  της πείς ότι η τεμπελιά και ο φιλοτομαρισμός δεν είναι ευαισθησία?
Οτι αυτές, οι αλλες γυναίκες,  και με κατάθλιψη επί σαράντα χρόνια ηταν αναγκασμένες  να δουλεύουν ?
Και εκεί το βουλώνεις και προσπερνάς διότι πάλι σε πόρτα κουφού θα χτυπήσεις.
Υπάρχουν και αλλα φρούτα   -γυναικεία-  θα τα δούμε ένα-ενα.


Μαρία Ντούμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ